Zaloguj się | Posty (RSS) | Komentarze (RSS)
Home » Newsy

Startują eliminacje do Ballantine’s Bartenders Challange!

Dodane przez Kwiecień 18, 2014 – 00:56Brak komentarzy

4 regiony w Szkocji, 4 gwiazdy londyńskiej sceny barmańskiej, 40 najlepszych barmanów, a wśród nich właśnie Ty! Starują eliminacje do Ballantine’s Bartenders Challange, pierwszego konkursu koktajlowego na szkockiej whisky!

Jak się zgłosić? Wybierz jeden z czterech regionów produkcji whisky w Szkocji i dopasuj aromat i smak swojego koktajlu do jednego z nich!

‚Wyscotch’ z rutyny i zaskocz swoją propozycją. Eksperymentuj z formą, doborem składników i sposobem prezentacji!

40 najlepszych barmanów zostanie zaproszonych do finału, który odbędzie się 19 maja w Warszawie. Finaliści będą mogli eksperymentować pod okiem londyńskich specjalistów i stworzyć swój wyjątkowy koktajl.

Szczegóły i nadsyłanie zgłoszeń na ballantinesbartenderschallenge.pl.

Jury:

Douglas Ankrah – człowiek legenda. Założyciel takich barów jak słynne Lab na Soho i Townhouse na Chelsea, twórca India Bar Show.

Glen Hooper – gorąca australijska krew. Ekspert, konsultant oraz szkoleniowiec, który współpracował z takimi firmami jak Match Grup, Milk&Honey czy The Player. Ostatnio organizował takie wydarzenia jak Havana Club Grand Prix na Kubie.

Marco Piroli –bar manager i miksolog nr 1 w legendarnym barze Lab na Soho w Londynie.

Fredrik Olsson – właściciel baru Kosmopol w londyńskim Chelsea. Zdobywca tytułu „Best Bartender w prestiżowym rankingu London Club&Bar Awards. Zwycięzca takich konkursów takich jak Chivas Master i Glenfiddich Essential Serve .

Opracowano na podstawie materiałów prasowych organizatora.

Ballantines Bartenders Challange zaproszenie

Dodaj komentarz!

Możesz śledzić odpowiedzi dla tego wpisu przez Kanał RSS .Możesz zostawić odpowiedź, lub dodać trackback ze swojej strony.

Dbaj o styl wypowiedzi. Trzymaj sie tematu. Nie spamuj.

*pola wymagane

Linie i paragrafy automatyczne, adres e-mail nigdy nie widoczny. Dozwolony HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentarze są moderowane. Spamowanie komentarzy (reklamowanie innych stron, wpisy nie na temat itp.) może spowodować zablokowanie IP komentującego.

Aby dołączyć zdjęcie lub grafikę do swoich komentarzy, zarejestruj się na stronie Gravatar
(twój Gravatar jest obrazkiem, który podąża za Tobą od strony do strony, pojawiając się przy Twoim podpisie, kiedy na przykład komentujesz lub publikujesz wpis).


× siedem = 28