Zaloguj się | Posty (RSS) | Komentarze (RSS)
Home » Cocktails

Na weekend – Lutyens Cocktail Menu – Winter 2010/11

Dodane przez Grudzień 25, 2010 – 13:59Brak komentarzy

Na weekend - Lutyens Cocktail Menu - Winter 201011Wraz z życzeniami Wesołych Świąt 3 rozgrzewające propozycje wybrane z zimowej karty londyńskiego Lutyens Restaurant, Bar & Cellar Rooms. Mam nadzieję, że zainspirują Was one do kilku eksperymentów koktajlowych w ten weekend :).

Hot Apple Toddy

  • 25ml Appleton Extra Rum
  • 25ml Somerset 5yr Cider Brandy (winak cydrowy)
  • 20ml syropu miodowego (2:1 objętości miodu i wody)
  • 115ml “mętnego” soku jablkowego
  • 3 dashe Peychaud’s Bitters

Składniki połącz i podgrzej (ale nie doprowadzaj do wrzenia!); szkło-mała szklanka żaroodporna; garnish-starty cynamon.

Hot Buttered Guinness

  • 25ml Courvoisier Cognac
  • 25ml syropu cukrowego
  • 2 dashe Fee’s Whiskey Aged Bitters
  • Szczypta świeżo startych przypraw (np. cynamonu, kardamonu, anyżu)
  • Mały plaster niesolonego masła
  • 100ml Guinness’a

Składniki połącz i podgrzej aż do rozpuszczenia masła i delikatnego spienienia całości (ale nie doprowadzaj do wrzenia!); szkło-mała szklanka żaroodporna; garnish-starta gałka muszkatołowa.

Hot Ginger Toddy (Alcohol-Free)

  • 25ml syropu imbirowego
  • 25ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 20ml miodu
  • 115ml gorącej wody

Składniki połącz i podgrzej (ale nie doprowadzaj do wrzenia!); szkło-mała szklanka żaroodporna.

Na zdrowie!

…i pamiętajcie, pijcie odpowiedzialnie!

Receptury udostępnione dzięki uprzejmości Juliana de Féral; źródło zdjęcia: tylerflorence.com.

Dodaj komentarz!

Możesz śledzić odpowiedzi dla tego wpisu przez Kanał RSS .Możesz zostawić odpowiedź, lub dodać trackback ze swojej strony.

Dbaj o styl wypowiedzi. Trzymaj sie tematu. Nie spamuj.

*pola wymagane

Linie i paragrafy automatyczne, adres e-mail nigdy nie widoczny. Dozwolony HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentarze są moderowane. Spamowanie komentarzy (reklamowanie innych stron, wpisy nie na temat itp.) może spowodować zablokowanie IP komentującego.

Aby dołączyć zdjęcie lub grafikę do swoich komentarzy, zarejestruj się na stronie Gravatar
(twój Gravatar jest obrazkiem, który podąża za Tobą od strony do strony, pojawiając się przy Twoim podpisie, kiedy na przykład komentujesz lub publikujesz wpis).


× siedem = 42